Cattery BiGe 
   ~British Shorthair~

Click here to edit subtitle

"Queen" nest Yoshi & Jongetje

Op 2-9-2010 is Yoshi bevallen van een prachtige 5-ling! De vader van de kittens is de prachtige kater, Jongetje - Eur.Ch. Lord Lightfeet Bagoes Amat. Hij woont bij cattery Bagoes Amat!

NaamKleurGeslachtGewichtStatus
BiGe's Somebody To Loveblauw-créme-witpoes102gOverleden 7-9-2010
BiGe's Don't Stop Me Now (Joey)blauwkater119gBesproken voor Tes
BiGe's A Kind Of Magic (Luigi/Binky)blauwkater110gBesproken voor Anja
BiGe's The Great Pretender (Gizmo)blauwkater111gBesproken voor Mirjam & Chris
BiGe's I Want It All (Freddy/Tygo)lilackater102g Besproken voor Mirjam & Chris

Helaas hebben wij het poesje toen ze 5 dagen was in moeten laten slapen. Gelukkig gaat het heel goed met de katertjes!

Beschikbaar: Het kitten zoekt nog een nieuw baasje.
Optie / eigen optie: Het kitten is nog niet definitief besproken, het kitten kan nog beschikbaar komen. Stuur gerust een mail voor meer informatie!
Besproken: Het kitten heeft een goudenmand gevonden, er is reeds een aanbetaling gedaan.

12 december

2 keer hetzelfde ritje vandaag maar toch besloten om Binky en Joey apart weg te brengen. Eerst was Binky aan de buurt. In de auto heeft hij heerlijk met een rietje gespeeld en net bij de laatste 2 min in slaap gevallen hihihi.
Binky stapte meteen uit de reismand alsof hij er altijd gewoond had. Wederom stonden we er versteld van hoe snel hij op zijn gemak was. Af en toe heeft hij zitten roepen om zijn broertjes maar al snel was hij op zijn gemak. Lekker spelen en eten en drinken zat er al meteen in. Wat een ontzettend lief manneke is dit zeg hij gaf al meteen kopjes aan Anja en wij wisten zeker dat hij de juiste baasje heeft gekregen onze kleine knuffelkont, of ja onze nu die van Anja ;-) Ook van Binky een paar foto's, kijk hem toch springen!

En nu als laatste Joey... Goh wat was het toch al still in huis toen we hem gingen halen! Joey miste duidelijk zijn broertjes en was echt overal aan het zoeken. Besloten om niet te lang te wachten zijn we naar een boterham richting Tes gereden.
Ook liep Joey al meteen dapper rond maar wat was daar veel te ruiken zeg! Want Joey kreeg maar liefst 4 vriendjes! Eerst heeft hij alleen rond gelopen en toen kennis gemaakt met Blacky en Binky. Hier was hij echt niet van onder de indruk en zetten meteen een rogerug en dikke staart op. En blazen joh, kleine kreng hahaha. In het begin bleven Blacky en Binky rustig maar toch gingen ze terugblazen, wat nou zo'n kleine dwerg denken dat hij maar zo naar ons kan blazen hahaha. Toen kwam Rocky ook even snuffelen. Max bleef veilig buiten hihi.
Na even gespeeld te hebben met Joey zijn we weer huiswaards gereden met een tevreden gevoel. Joey komt echt niks tekort bij Tes en zal vast snel vriendjes worden met Blacky en Binky. Met Rocky en Max zal het waarschijnlijk iets langer duren.
Uiteraard hier weer een paar foto's, kijk dan toch die hanekam!!

11 december

Vandaag hebben wij Tygo en Gizmo weg gebracht naar Mirjam en Chris. De jongens waren al snel op hun gemak en gingen al snel alles verkennen. Chris was even met Tessa, hond, aan de wandel gegaan zodat T&G eerst eventjes alles zonder haar konden bekijken. De eerste ontmoeting met Tessa ging niet zoals gepland en Tygo schrok enorm van haar gelukkig was hij redelijk snel weer minder gestrest en ging hij lekker slapen. Wij zijn even blijven plakken en T&G hebben nog heerlijk even wat natvoer weggesmikkeld. Wat hebben deze jongens het goed getroffen zeg bij Mirjam en Chris! Hier nog even een paar foto's van T&G in hun nieuwe huisje, en uiteraard ook een foto van de oh zo lieve Tessa!

10 december

De laatste foto! Natuurlijk met hun grote vriendin Bowi en mama Yoshi. Morgen en overmorgen gaan ze alweer verhuizen...


Jongens we gaan jullie vreselijk missen maar weten dat jullie een voor een super terrecht komen. Het gaat jullie goed! Dikke knuffel!

7 december

Even snel een gewichtjes update!
Tygo 2110g, Gizmo 1970g, Binky 1950g en Joey 1910g !!

5 december

Nog maar een weekje en dan is het zover de jongens gaan verhuisen en wat gaan wij ze toch vreselijk missen! Joey heeft tegenwordig een nieuwe ritueel en dat is als ik de laptop op schoot heb dat hij dan eronder kruipt en in slaap valt. Als ik hem aai dan gaat hij zo hard spinnen! Het is zo'n lieve vent net als de andere. Binky is denk ik wel de grootste knuffelkont wat een heerlijke kereltje is dat!
A.s. vrijdag brengen we Gizmo en Tygo als eerste weg Binky en Joey zijn dan zaterdag aan de buurt.
Hopelijk lukt het om in de tussentijd nieuwe leuke foto's van ze te maken. Helaas door het sombere weer lukt het niet en met de flits maken ben ik niet zo'n fan van. We zullen maar veel pogingen moeten maken aankomende week!

21 november

Het werd weer eens tijd voor een update! Wat een stoute jongens heeft Yoshi op de wereld gezet zeg! Stout maar ontzettend lief! Alles wat de kittens van Noa niet hebben gedaan doen deze wel hahaha. In de gordijnen hangen, in je benen hangen als je eten klaar aan het maken ben, over de afzetting heen springen zodat ze naar boven kunnen, overal op in en aan waar ze niet mogen komen enz. enz. enz.
Gezien wij het belangrijk vinden dat de andere poezen ook een eigen rust plek hebben zonder de kleintjes mogen ze niet naar boven en hebben we een traphekje weggezet maar deze jongens springen er gewoon overheen! Met als gevolg dat ze 's nachts de kattenkamer in moeten want wij vinden het ook gevaarlijk als de kleintjes op zolder gaan gezien ze dan ook achter de schotten kunnen enz. Bowi en Yoshi houden hun gezelschap 's nachts en ze vinden het super leuk want daar staan er hele grote krabpalen hahaha.
Ach ja ze houden ons bezig zullen we het maar daaarbij laten ;-)

Vandaag weer eens een paar leuke foto's gemaakt van de mannen. Ze zijn allemaal al ruim de 1,5kg gepaseerd we zullen niet verbaast kijken als er 2, Tygo en Binky, de 2kg bereiken tegen de tijd dat ze mogen verhuizen!

1e foto v.l.n.r.: Gizmo, Tygo & Joey, 2e foto v.l.n.r.: Binky, Joey, Tygo & Gizmo

6 november

Gisteren was het dan eindelijk dierenartsbezoektijd! Alles is goed gegaan en de jongens zijn gezond en ondeugend verklaard hihihi. Ze hebben met zijn 4tjes de hele kamer onderzocht en wat vonden ze dat leuk zeg! Joey vond het zelfs zo leuk dat hij echt geen tijd had om aandacht te schenken aan de dierenarts en elke keer probeerde te ontsnappen hij is de enige die ik echt vast heb moeten houden zodat de dierenarts haar ding kon doen, kleine friemel! 
Tygo vond de chip een minder geslaagd idee en heeft onze dierenarts gebeten, tot bloedens toe! Ik schaamde me kapot maar zij kon er gelukkig wel om lachen, risico van het vak zullen we maar zeggen. 
Tygo was gisterenavond wel van zijn doen maar na een boordje Carnibest knapte hij snel op. Vanmorgen was er niks aan de hand en hebben ze weer heerlijk gespeeld met elkaar.
Stofzuigen is leuk trouwens want je kan die slang aanvallen als baasje aan het stofzuigen is want deze beweegt en als de traphekje open is zodat baasje de trap kan stofzuigen kan je heel snel naar boven rennen hahaha.
Afgelopen donderdag heb ik een paar leuke foto's gemaakt toen ze lekker aan het relaxen waren in de krabpaal.

 

30 oktober

Met de jongens gaat het echt ontzettend goed! Ze wegen nu allemaal tussen de 1070g en 1170g. Daar mogen we echt niet over klagen met hun 8 weekjes. Want ja ze zijn alweer inmiddels 8 weken oud en wat vliegt de tijd!

Binky is echt een houdini en ontsnapte regelmatig maar dat betekend dat hij dus ook niet meer terug kon in het veilige gedeelte van de woonkamer dit was toch alleen maar 's nachts, als wij overdag thuis waren dan mochten ze overal beneden komen. Maar ja dankzij een eigenwijze dondersteen hebben ze nu lekker beschikking tot het hele benedenverdieping. Ook is Binky ontzettend lief hij is nog steeds als eerste bij je als je ze roept en als je binnenkomt dan komt hij je als eerste begroeten, Tygo volgt al snel. Hij heeft ook tegenwordig een nieuwe gewoonte en dat is meteen na het slapen ineens naast je te komen zitten en keihard gaan spinnen en kopjes geven!

Joey is echt een sulletje hij kan af en toe zo ontzettend lomp zijn. Echt een heerlijke kereltje. Wel is hij af en toe een beetje te dol op bepaalde speeltjes en durft gerust naar zijn broertjes de grommen als ze te dicht bij zijn 'prooi' komen. Gekke ventje.

Gizmo is echt een ontzettend lief ventje. Hij heeft vaak van die dolle momenten en dan is het echt een kleine ADHDtje. Hij komt geregeld lekker op schoot zitten en geniet duidelijk van die momenten.

En dan last but not least, Tygo. Ohoh Tygo! Wat een dondersteen is dat zeg! Hij bijt in alles waar hij niet mag bijten, vooral vingers en tenen, je moet hem wel 20 keer van de salontafel afhalen en uit je broek. Maar hij is ook zo leuk! Hij kan wel de grootste draak zijn van het stel maar toch is hij ook ontzettend lief. Onze grote brokkenmonster want wat vindt hij dat lekker zeg! Natje en Carnibest gaan er ook super in maar brokken nee dat is echt zijn ding. Hij eet ook regelmatig met zijn grote huisgenootjes mee aan de grote brokken. Hij is ook nogsteeds het zwaarste van het stel.

Volgende week vrijdag krijgen ze hun 1e enting en chip, altijd weer spannend!

Hier dan eindelijk weer een aantal foto's van vandaag. BL: Binkt, BR: Joey (onze grappenmaker is echt gewoon niet leuk om op de foto te krijgen haha), OL: Gizmo en OR: Tygo!

23 oktober

Een update heeft lang op zich moeten laten wachten want onze laptop heeft het begven en onze computer is zooo traag, maar ja nood breekt wet dus dan maar traag computeren ;-)

Vandaag hebben we leuk nieuws te melden want ook Joey heeft een nieuwe baasje!! Hij gaat over 7 weken wonen bij Tes in Zegge hij krijgt daar maar liefst 4 vriendjes. Dat betekend dat reeds alle kitten een nieuwe baasje hebben. Wij zijn weer erg entiousiast over de nieuwe baasjes en weten zeker dat ze allemaal goed terecht komen. Hopelijk verwachten we weer een nestje in feb/maart van Noa maar hoe en wat moeten we nog eventjes goed nakijken.

Gisteren heb ik nog mijn best gedaan om foto's te maken van het 4-tal maar ze zijn zo druk! Van de 350 die ik gemaakt heb zijn er welgeteld misschien 15 gelukt haha. Nieuwe foto's volgen dus snel ;-)

10 oktober

Vandaag zijn er weer kittenkopers geweest. Het was weer erg gezellig! We hadden meteen een goed gevoel. Over een week of 9 gaan Gizmo en Freddy, nu Tygo, samen verhuizen naar Mirjam en Chris in Breda, ook lekker dichtbij =) Zij krijgen als vriendje een hele leuke hond Tessa.

Met de kittens gaat het verder super goed! Hun karakters beginnen nu goed te ontwikkelen en ze worden met de dag ondeugender. Sinds vrijdag hebben ze dan ook meer ruimte tot hun beschikking overdag.  ’s Nachts moeten ze nog wel in de ren want wij vinden ze nog iets te klein om dan ook los te laten lopen. Ze genieten duidelijk van de ruimte en spelen wat af. Bowi wist niet waar ze moest kijken overal kittens!Binky vond de lekker warme verwarming wel een schikte plekje om te slapen...

Wij zoeken nu alleen nog voor Joey een geschikte baasje, hij heeft wel een baasje nodig waar hij zeker nog een andere vriendje heeft. Denk jij de juiste baasje te zijn? Neem dan contact met ons op via: cattery-bige@hotmail.com of bel: 013-5905183

2 oktober

Vandaag is de eerste kittenkoper geweest. We hebben een hele leuke tijd gehad en de kittens hebben zichzelf van de goede kant laten zien. De keuze was moeilijk maar het is Luigi geworden of te wel tegenwoordig Binky! Wij zijn erg blij dat er een klik was en over een week of 10 gaat Binky wonen bij Anja in Sint Willebrord.

29 septemer - uitbreiding Villa BiGe

De mannen worden groter en nadat ze van het weekend de hele kittenkooi tot hun beschikking kregen werd het toch tijd om de eerste uitbreiding van Villa BiGe te monteren. Hier zijn de heren super blij mee, Yoshi iets minder want nou dat ze meer ruimte hebben betekend het dat ze ze niet alle 4 in een oogopslag kan zien. Bowi geniet er ook erg van want haar live tv is ineens uitgebreid. Zij vind de kittens echt ge-wel-dig! Alleen is ze iets te hardhandig helaas.. ze wil dol graag met ze spelen maar ze is nogal lomp en tja dat vinden de kittens nog niet zo leuk.
Gewichtjes gaan super nu allen tussen de 472 - 536 gram. Afgelopen weekend zijn we begonnen met een papje geven en dit vonden een aantal erg lekker en andere draaiden hun hoofd ervoor om, nu vinden ze het wel allemaal redelijk lekker. Vandaag gaan we alleen met het echte werk beginnen, Carnibest, We zijn erg benieuwd hoe ze dit gaan vinden!
A.s. zaterdag hebben we het eerste kittenbezoek, we kijken er erg naar uit!

Hier een aantal foto's weer =)

Lekker gezellig met zijn alle in een mandje

21 september - stel boeven!

Nou hoor ik net een hoop gekrabbel aan de doos vinden de 4 mannetjes hun verblijf ineens te klein zitten ze met zijn allen voor de ingang uitbraakpogingen te doen! Wat een stel boeven zeg! Nou jullie raden het al onze taak vanavond? juist de mannetjes hun zin geven en ze meer ruimte geven ;-)
Hier een aantal foto's die ik zojuist heb gemaakt van de boeven =D

19 september

Met de mannen gaat het echt super goed! Ze beginnen nu echt al rond de doos te stappen en we hebben ze gisteren een nieuwe doos gegeven Yoshi lijkt dit gelukkig niet erg te vinden!

Over de gewichtjes mogen we wederom niet klagen, we hebben eventjes de gewichtjes vergeleken met de gewichtjes toen van de kittens van Noa en ze wegen nu wat de kittens van Noa wogen toen ze ruim een week ouder waren, echt die verschil is niet te geloven We hebben ze tijdelijk maar eventjes roepnamen gegeven:
Joey: 119 - 241 - 348
Luigi: 110 - 241 - 361
Gizmo 111 - 237 - 343
Freddy: 102 - 258 - 371

Hier nog een aantal foto's van afgelopen week, hopelijk volgen er snel weer nieuwe maar gezien het zo donker is geweest de laatste paar dagen is het moeilijk om leuke foto's te maken! Nou ja straks tijd zat als ze beginnen rond te stappen =)

 

12 september

Even weer tijd voor een update! Met de mannen gaat het echt super goed! Ze zijn rond en gezond =) Vandaag zijn al van 3 van de 4 hun oogjes opengegaan nog eentje te gaan en kunnen ze de grote wereld inkijken.

We twijfelen nog behoorlijk over de vachtlengtes wie weet hebben we 4 langhaartjes maar ze zouden ook best allemaal korthaar kunnen zijn. Over een weekje of 2 moeten we het zeker kunnen zien.

Gewichtjes gaan echt super Yoshi geeft echt slagroom!
Blauw roze L (Joey): 119 - 241 
Blauw roze R: 110 - 241
Blauw: 111 - 237
Lilac (Freddy): 102 - 258 

Gezien Yoshi nog zo bezorgd is over haar knullen lukt het echt niet om nog individuele foto's van de kereltjes te maken hopelijk kunnen we dat straks nog wel doen! 

Hier nog een foto van gisterenavond.

 

8 september

Vandaag helaas slecht nieuws... Wij hebben het kleine poesje moeten laten inslapen. Ze is heel slecht aangekomen de laatste paar dagen maar verder wel in orde en fit. Dinsdag werd ze sloom en was ze weer amper aangekomen. Wij hadden besloten om bij te gaan voeren maar dit lukte niet. Het kleintje had maar weinig fut en viel steeds in slaap. Gisterenochtend was ze 11 gram afgevallen, toen hebben wij haar onderhuids nog wat vocht gegeven en lekker warm gehouden en om het uur 1ml kittenmelk gegeven helaas mocht het allemaal niet baten. Ze was niet gemaakt voor deze harde wereld. In de baarmoeder was alles veilig, maar buiten zou ze het nooit hebben gered. Ze kwam al heel moeilijk op gang bij de geboorte, moeilijke stuitligging en ik moest heel wat doen voordat ze ademde. Wellicht heeft ze hierbij toch nog wat vruchtwater binnengekregen en een longontsteking opgelopen ook had ze een navelinfectie. Hoe dit heeft kunnen gebeuren weten we niet. Waarschijnlijk is ze vanaf het begin al niet goed geweest.

Yoshi heeft gisteren eventjes lopen zoeken maar het is duidelijk dat de rust weer terug is. Zij lijkt nu een stuk gelukkiger te zijn, moederinstinct zal hier wel mee te maken hebben gehad.

Het doet zo zeer. Ze was zo mooi, maar het had gewoon niet zo mogen zijn.

Gezien wij er dinsdag zo'n slecht gevoel bij hadden, hebben we alvast namen gekozen. Deze keer is het thema Queen liedjes.

Gelukkig gaat het met de kereltjes wel heel goed en komen ze gemiddeld 15-20 gram per dag aan. Het kleine, nou ja klein, lilac ventje was vanmorgen zelfs 27 gram aangekomen! Mogen ze uitgroeien tot mooie bolle en vooral gezonde Britten mannen!

5 september

Het werd even tijd voor een foto en update! Yoshi begon helaas gisteren te slepen iets voor ons wat toch wel schrikken was want dat heeft Noa nooit gedaan. Na veel adviezen hebben we de keuze gemaakt om Yoshi haar huisvesting te veranderen (bedankt Jacq!) Yoshi zit nog wel in de kittenkooi maar de werpkist is eruit want deze vond zij niet fijn en nu heeft ze een hele donkere doos gekregen. Gelukkig vind ze dit tot nu toe een geslaagd idee en heeft al bijna 24 uur geen kitten meer gesleept. Erg jammer want zo kunnen we natuurlijk geen foto's maken maar het rust voor Yoshi en kits is het belangrijkste. Ook gaan de gewichtjes nu goed het lilac katertje wordt echt een beertje! Alleen het poesje moet hard knokken tegen haar broertjes maar dat komt vast ook wel goed.

Wij denken trouwens dat we misschien wel 2 langhaartjes in het nest hebben namelijk 2 van de blauwe katertjes, ook leuk! 

Met de namen zijn we ook druk bezig deze keer gewoon een thema geen A/B of C ervoor, dat gaan we niet meer doen want het maakt de namen kiezen nog veel moeilijker! 

Wel hebben we 2 foto's van het kroost net geboren en gisteren voor ze begon te slepen.