Cattery BiGe 
   ~British Shorthair~

Click here to edit subtitle

Italiaanse nest Yoshi & James

Op 29-05-2012 is Yoshi bevallen van een prachtige 5-ling! De vader van de kittens is James, Frost of Anamokit. Hij woont bij Cattery of the Cat's Manor.

Naam
 Kleur
 Geslacht
 Beschikbaarheid
BiGe's Luce Soji
 Blauw
 Kater
Besproken voor Ada en familie.
 BiGe's Belle Vallon
 Blauw-Crème
 Poes
Blijft bij ons wonen
 BiGe's Sogno Tinco Themba
 Lilac
 Kater
Helaas weten wij niet waar Themba woont, zijn vorige eigenaars hebben zich jammer genoeg niet aan de afspraken gehouden. Laat weer duidelijk zien hoe je je kan vergissen in mensen en waarom we ook zo kritisch zijn bij het uitzoeken van nieuwe baasjes, helaas waren we deze ronde niet kritisch genoeg!
 BiGe's Fiamma Katou (Dali)
 Blauw-Crème
 Poes
Besproken voor Nathalie & Niels
 BiGe's Bambola Nola
 Lilac-Crème
 Poes
Besproken voor Brigitte

Beschikbaar: Het kitten zoekt nog een nieuw baasje.
Optie / eigen optie: Het kitten is nog niet definitief besproken, het kitten kan nog beschikbaar komen. Stuur gerust een mail voor meer informatie!
Besproken: Het kitten heeft een goudenmand gevonden, er is reeds een aanbetaling gedaan.

4-10-2012

De laatste tijd hebben wij het zo druk gehad dat we helemaal geen tijd hebben gehad om de website bij te werken!

Bijna 4 weken geleden zijn Nola en Soji verhuisd. Het gaat echt super goed met hun en ze worden goed de watten ingelegd ;)

Hier 2 foto's van ze in hun nieuwe huisjes!

Soji

Nola

En ook nog eentje van Themba! Wij gaan hem al heel gauw terug zien want op 21 oktober gaan we naar show in Uitgeest en zijn nieuwe baasjes zijn daar ook met hem!
 
A.s. zaterdag gaat Katou (Dali) verhuizen, zij is hier wat langer gebleven voor de zekerheid :) Ze is zo'n enorme kroelkont en dat gaan we echt heel erg missen, maar ze krijgt het goed en dat is het belangrijkste! En laten we eerlijk zijn we kunnen nou eenmaal niet alles houden ;-)

Hier nog een laatste foto van haar samen met Vallon (rechts)! 


27-8-2012

Morgen worden de kittens alweer 13 weken en de eerste uk is alweer het nest verlaten... Themba hebben wij zaterdag naar zijn nieuwe baasjes gebracht. Zo'n lief ventje maar ontzettend aanwezig en dat merken we nu ook wel heel erg. Hij was toch wel het aanstichter van alle kittenkwaad hier ;-) De andere 4 zijn toch iets rustiger nu hij er niet meer is. Nola mist haar broer heel erg veel en dat is best wel zielig om te zien, wij geven haar lekker extra veel knuffels en hier geniet ze zichtbaar van :)

Hier nog een foto, gemaakt door zijn nieuwe baasjes want ik was mijn camera vergeten (foei!)
Lieve Themba het gaat je goed knul, we zien je gauw weer xx

Vorige week heb ik nog foto's gemaakt van de kittens, ze zijn weer leuk geworden!

Katou gaat Dali heten bij haar nieuwe baasjes en we beginnen met haar :)


Vallon, onze moppie <3

Nola

Soji

En als laatste,  Themba!

 

16-8-2012

11,5 weken zijn de kittens alweer en dat vinden wij helemaal niet zo leuk! Dat betekend namelijk dat ze binnenkort alweer gaan verhuizen :( We genieten heel erg van deze nest. Zo erg dat we gekozen hebben ervoor om hetzelfde kater voor Noa's aankomende nest te gebruiken!

Alle kittens hebben inmiddels al nieuwe baasjes. Katou gaat bij Nathalie en Niels wonen in Leuven, daar woont Fabel van het 2e nestje van Noa. Hij is samen verhuisd met zijn broer maar helaas is hij een aantal weken geleden veel te vroeg komen te overlijden. Na overleg zijn wij er overeen dat Katou bij hun een super huisje krijgt en Fabel weer een maatje. 

Tinco gaat Themba heten en hij gaat als eerste verhuizen, hij gaat wonen bij Mirjam en John van Cattery Britica Magnifico in Almere. Wij hopen dat Themba mooi uit gaat groeien en straks ook zijn kunstjes mag gaan tonen ;-)

Vallon blijft bij ons wonen. Zij mag haar mama gaan opvolgen!

Vandaag weer ons best gedaan voor een groepsfoto en wij vinden hem toch wel weer redelijk geslaagd!

V.l.n.r.:  Soji, Themba, Nola, Vallon en Katou

 

24-7-2012

Vandaag zijn de ukkies alweer 8 weken oud geworden! De tijd gaat ontzettend hard. Het is een heerlijke nest wij zijn er echt verschrikkelijk trots op!

Soji (bijft Soji heten)
Vallon

Tinco

Katou

 Nola (blijft Nola heten)


Gisteren is het gelukt om voor het eest een groepsfoto te maken!

10-7-2012

Vandaag zijn de kittens 6 weken geworden. Ook Soji heeft een nieuwe baasje, over een 8-tal weken gaat hij wonen bij Ada en haar familie in Roosendaal, hij wordt daar vast heel erg verwend ;-)

Het wordt weer tijd voor nieuwe foto's en deze heb ik gisteren toevallig gemaakt!

Soji

Vallon

Tinco

Katou

Nola
 

05-07-2012

De kittens zijn afgelopen dinsdag alweer 5 weken geworden! En inmiddels is het eerste kitten bezoek al geweest. De misschien toekomstige baasjes van Tinco zijn geweest maar die hebben nog een paar weken de tijd om te bedenken wat ze willen en kunnen we ook gaan zien hoe Tinco ontwikkeld. Hopelijk blijft hij groeien zoals hij nu doet daar duimen we nog even voor!

Voor Nola is er ook bezoek geweest en Nola heeft meteen een nieuwe baasje gevonden! Zij gaat bij Brigitte in Sint Willebrord wonen, we zijn er zeker van dat ze hier helemaal op haar plekje zit en als een prinsesje behandeld zal worden :-) 

Aankomende zaterdag hebben we nog een bezoek gepland, dan komen er mensen kijken voor Soji. Als hij net zoals bij hun doet als de rest van het bezoek die hier komt dan kan het niet anders dat hij ook een nieuwe huisje heeft.

Gisteren zijn Danielle en Pieter van Cattery van Weelde op bezoek geweest bij de ukkies, ze zijn heerlijk verwend en hebben een nieuwe krabpaal gekregen en speelgoedjes! Heel lief! 

De ukkies eten allemaal erg goed van hun natje, de Bibi vonden ze in het begin erg lekker maar nu toch iets minder, helaas :-( we gaan dus toch even proberen om het iets aantrekkelijker voor hun te maken.
Gewichten zijn heel netjes: Soji - 568, Vallon - 498, Tinco - 578, Katou - 518 en Nola - 560!

Morgen zal ik weer een poging doen voor nieuwe foto's maar hier alvast een foto van de 3 dames op een rij:

V.l.n.r.: Katou, Nola en Vallon
 

28-06-2012

Dinsdag zijn de kittens alweer 4 weken geworden! De tijd gaat veel te snel.
A.s. zaterdag komt het eerste kittenbezoek, ook zondag en dinsdag krijgen de kittens visite, wij zijn erg benieuwd naar de potentiële kittenkopers!

Gisteren hebben de kittens voor het eerst een hapje vers vlees gekregen, normaal gaven we altijd Carnibest maar deze keer zijn we Bibi gaan proberen, tot onze verbazing ging elke kitten er meteen van eten, knappe kindjes ze weten wel wat goed voor ze is ;-)

Hier onder nog een paar foto's van dinsdag!

Soji

Vallon

 Tinco

KatouNola

 

20-06-2012

Het gaat ontzettend goed met de ukkies, Ze zijn lekker ondeugend aan het worden en ze beginnen nu voorzichtig aan te spelen.
Gewichten gaan ook goed ze wegen nu tussen de 350-410 gram de 2 katertjes zijn dan ook de zwaarste.
Van het weekend gaan we ze voor het eerst wat vaste voedsel geven, kijken hoe ze dat vinden :-)

Voorlopig houden we de 2 blauw-tortie dametjes in optie voor onszelf. Gezien dit Yoshi's laatste nest word vinden we het wel leuk om een kitten van aan te houden. Katou en Vallon hebben beide dingen die wij erg leuk vinden en willen dus eerst zien hoe ze uitgroeien, het kan zijn dat we ze ook een keer mee nemen naar show voor dat we beslissen wie mag blijven, eentje komt sowieso beschikbaar, maar welke? Dat zullen we met de tijd wel zien!

Gisteren hebben we een filmpje van ze gemaakt, zijn ze niet schattig!!BpON74G1R_4 

14-06-2012

Zoals belooft nieuwe foto's! De ukkies worden echt zo ontzettend leuk!!

12-06-2012

Het is weer broodnodig tijd voor een nieuwe update!! We hebben het de laatste tijd zo druk dat de website updaten er niet echt van komt. We gaan ons best doen om toch minimaal een keer per 2 weken een update te plaatsen en uiteraard nieuwe foto's!

Met de ukkies gaat het ontzettend goed, ze zijn vandaag inmiddels alweer 2 weken oud.  Vorige week zijn de oogjes allemaal open gegaan en nu zijn het echte katjes aan het worden. Je kan ze toch ook wel een beetje qua karakter uit elkaar houden. Tinco vind het b.v. heerlijk om te kroelen maar is wel een beetje verlegen. Katou is echt een harten diefje, ohohoh wat een heerlijk poppetje is zij zeg, ze vind alles goed en vind het heerlijk om gekroeld te worden en laat dat duidelijk merken voor hard te spinnen. Ze zijn stuk voor stuk allemaal erg lief, het is een heerlijke nest. 
Ze groeien ook nog eens heel erg goed. De ene dag iets minder als de andere.  De meisjes gaan gelijk op en zo ook de jongens.  

Hier nog een paar foto's betere en meer zullen zeker volgen! 

Soji - Beschikbaar

Vallon - Beschikbaar


Tinco - Optie

Katou - Optie

Nola - Beschikbaar

 

31-05-2012

Op 29-05-2012 is Yoshi bevallen van haar kittens. Ze zat op dag 67 en ze heeft ons echt een paar keer gefopt, telkens dachten we dat ze ging beginnen maar ze hield ons mooi voor de gek. Eindelijk was het zover, in de ochtend verloor zij haar slijmprop en werd onrustig. Ze is steeds plekjes gaan zoeken tot ze uitkwam in de kittenkooi. Om 10:30 uur kreeg ze de eerste perswee en na een half uur kwam het eerste kitten in een moeilijke stuit, ze heeft het echt ontzettend goed gedaan!! De 2e en 3e ukkies volgden heel snel. Toen was het weer rustig, ze heeft een pauze van 2 uur gehad tot ze weer een perswee kreeg en de 4e ukkie kwam, ook een stuit maar met 3 keer persen was deze er al nog geen 15 min later was nummer 5 er! Een bevalling volgens de boekjes! Yoshi heeft alles zelf gedaan behalve het afnavelen, daar was ik dan weer voor ;-)

Wij willen jullie maar meteen even voorstellen aan de ukkies! Met grote dank aan Petetante Jacq voor het helpen verzinnen van de namen en ze een Italiaanse touch te geven =)

BiGe's Luce Soji - Beschikbaar


BiGe's Belle Vallon - Beschikbaar

BiGe's Sogno Tinco - Optie

BiGe's Fiamma Katou - Optie

BiGe's Bambola Nola - Beschikbaar