Cattery BiGe 
   ~British Shorthair~

Click here to edit subtitle

"Star Wars" nestje Saartje & LJ

Op 12/13 april is Saartje bevallen van een prachtige 6-ling!
De vader van het nestje is,
LJ, Suntrek Little John, hij woont bij cattery Finch

Naam
 Kleur
 Geslacht
 Beschikbaarheid
BiGe's Yoda
Blauw
Kater
Besproken voor Marianne en Martijn
BiGe's Chewbacca
Chocolate
Kater
Besproken voor fam. Legierse
BiGe's Obi-Wan Kenobi
Rood-Wit
Kater
Besproken voor Ruth
BiGe's Princess Leia Organa
Zwart-Rood-Wit
Poes
Besproken voor Jacqueline en Harry
BiGe's Padmé Amidala 
Chocolate-Rood-Wit
Poes
Besproken voor Hanne - Cattery Smitten Kitten
BiGe's Luke Skywalker
Crème-Wit
Kater
Overleden op 14-04-2015

14-06-2015 - Alle kittens hebben nieuwe baasjes gevonden!

Choco - Besproken

Yoda - Besproken 

Obi - Besproken

Leia - Besproken

Maisy - Besproken

27-05-2015

Obi - Besproken

 Yoda - Besproken

Choco - Besproken

Padmé - Besproken

Leia - Besproken

Obi met Bowi - zo lief!

14-05-2015

Met de kittens van Saartje gaat het ontzettend goed. Ze worden alweer 5 weken. Hier even de eerste groepsfoto!

06-05-2015

Wij zijn inmiddels een aantal weken verder en de kittens doen het ontzettend goed. Saartje is een super mama! Hier een paar foto's van de kittens, foto's zijn gemaakt door Hanne van Cattery Smitten Kitten. Foto's van alle kittens volgen snel!

15-04-2015

Op 11 april begonnen dan eindelijk de weeën bij Saartje. Ze zetten niet goed door en na een tijdje ging ze gewoon lekker slapen en had ze geen weeën meer. Gezien zij nog rustig was hebben wij geen zorgen gemaakt. Birgit heeft de wacht gehouden en ik ben even op bed gaan liggen. Op 12 april om half 4 in de nacht maakt Birgit mij wakker, de weeën waren weer begonnen. Om half 5 kreeg Saartje haar eerste ukje en vervolgens in een uur tijd had ze er 4 gekregen! Ze deed het super goed en ging zich meteen ontfermen over de kittens.

Ik voelde nog duidelijk kittens bewegen in Saartjes buik maar de weeën stopte en Saartje was verder rustig. Wij dachten als het weer donker wordt zal ze wel beginnen. Die avond kwam niks, Saartje was nog rustig at goed en was een top mama. De volgende ochtend merkte ik op dat Saartje had overgegeven en dat ze nu toch wel wat onrustig was en de kittens steeds overhoop haalde in de werpkist. Toch besloten om even een foto van haar buik te laten maken, ik wist toch zeker dat ik beweging had gezien maar bij het voelen van Saartjes buik leek ze leeg te zijn. Op 13 april om 11 uur ben ik met haar naar de dierenarts geweest ook zij twijfelde als haar buik leeg was of niet en is er een foto gemaakt. Hierop waren duidelijk twee kittens te zien! Wij hebben ervoor gekozen om een keizersnede te laten doen gezien wij er toch vanuit gingen dat beide kittens al dood zouden zijn en de kans op een baarmoeder ontsteking groot was. Tot onze verbazing werden we verblijd met twee levende kittens! Een choc-rood-wit poesje en een crème-wit katertje. Met het poesje ging het super goed zij kwam al schoppend en schreeuwend de baarmoeder uit. Het katertje was enorm zwak en het was niet zeker als hij het ging halen. Helaas is hij op 14 april zelf rustig ingeslapen, het is heel snel gegaan.

Saartje had erg veel pijn na de keizersnede en het even geduurd voordat zij zich weer ging ontfermen over de kittens. Wij hebben in de tussentijd de kittens geflest en ze dronken dit graag op. Tegen de avond tijdens een voeding kwam Saartje een van de kittens pakken toen wij deze de fles aan het geven waren en heeft zij deze naar de woonkamer toe gebracht. Wij hadden de kittens lekker rustig in de keuken zitten maar blijkbaar vond Saartje de woonkamer een prima plek voor hun. Kittens verhuisd en ze ging er zowat meteen bij liggen en ze is niet meer bij ze weg te slaan. Saartjes melk moet nog goed op gang komen dus wij geven de kittens nog een paar keer per dag de fles ter ondersteuning. 

Wat een avontuur weer! Gelukkig lijkt nu alles goed te gaan met Saartje en de kittens.. Wij zijn enorm trots op deze top mama!


Alle kittens blijven voorlopig even in optie. Naar alle waarschijnlijkheid zal de blauw katertje en rood-wit katertje nog beschikbaar komen.