Cattery BiGe 
   ~British Shorthair~

Click here to edit subtitle

"Mr. Men" & "Little Miss" Nest Noa & Torin

 Op 27 augustus 2011 is Noa bevallen van een prachtige 7-ling! De trotse vader is Ch. Duane Torin van de Karwendel hij woont bij cattery van de Karwendel !
 
 Name Kleur Geslacht Gewicht Status
 BiGe's Mr. Brave (Jack) Crème Kater 97 gram Besproken voor Peter & Anneke
 BiGe's Mr. Jelly (Bobby/Storm) Crème Kater 101 gram Besproken voor Peter & Anneke
 BiGe's Mr. Mischief (Toby/ Darwin) Lilac-wit Kater 92 gram Besproken voor Nathalie & Niels
 BiGe's Little Miss Stubborn (Kyara) Blauw-tortie Poes 92 gram Besproken voor Patricia en Richard
 BiGe's Mr. Messy (Wally/ Martin) Rood-wit Kater 88 gram Besproken voor Anastasia & Colin
 BiGe's Little Miss Lucky (Hope/ Hazel) Choc-tortie Poes 84 gram Besproken voor Anne & Patrick - cattery Kenai
 BiGe's Mr. Bump (Milo/ Fabel) Crème-wit Kater 88 gram Besproken voor Nathalie & Niels

 

Beschikbaar: Het kitten zoekt nog een nieuw baasje.
Optie / eigen optie: Het kitten is nog niet definitief besproken, het kitten kan nog beschikbaar komen. Stuur gerust een mail voor meer informatie!
Besproken: Het kitten heeft een goudenmand gevonden, er is reeds een aanbetaling gedaan.

16-12-2011

Alle kittens zijn verhuised en het gaat heel goed met ze! Voor ons is het wel erg wennen, het is nu echt heel stil in huis en we missen ze heel erg! 10 kittens totaal was wel erg veel maar oh zo leuk!!

Hier nog even een paar foto's van de ukkies in hun nieuwe huisen:

Martin (zo'n knappe vent!)

Darwin en Fabel

Bobby en Jack

Het gaat jullie goed lieverds!!

30-11-2011

Ook Bobby en Jack hebben een nieuwe baasje en ook zij gaan samen wonen!! Super leuk voor ze, zijn we super blij mee =) 9 december gaan ze verhuizen en ze zijn dan ook meteen de laatste kittens die eruit vliegen.

A.s. vrijdag gaan wij Martin naar Anastasia en Colin brengen in Gent en zaterdag brengen we Fabel en Darwin naar hun nieuwe huisje in Leuven bij Nathalie en Niels. Kyara en Garfield (van Bowi's nest) gaan de woensdag erop verhuizen naar Breda en dan Bobby en Jack vrijdag naar Vlissingen... Het gaat weer stil worden in huize BiGe maar gelukkig hebben we Ali en Hamster nog!

28-11-2011

De verhuizing waar ik toch een beetje tegen op zat en toch ook mijn traantjes niet binnen kon houden toen we weer richting huis ging... Onze kleine Hope (Hazel) hebben wij gisteren naar Anne gebracht in Emmen! Wat een reis zeg en wat heeft ze het toch goed gegaan in de auto!! Zo'n 10 min heeft ze zich laten horen en toen was het stil alleen in de bochten nog af en toe een miauw maar verder niks, knappe meid! De reis was een totaal iets van 540 km!! Maar was wel minder geweest als we niet op de heenweg 3 keer verkeerd waren gereden... Oops! 
Toen we eenmaal binnen waren en lekker zaten met een bakkie thee en een heerlijke stuk zelfgemaakte cake hebben we Hazel lekker rond laten lopen. En wederom viel het me reuze mee! Hazel stapte binnen een paar seconde naar buiten alsof ze er altijd al had gewoond, ik had verwacht dat ze er toch iets langer over zou doen!
Chloé, een van Hazels nieuwe vriendinnetjes, heeft eventjes kennis gemaakt met Hazel en heeft even geblazen maar Hazel trok zich er niks van aan en ging gewoon lekker haar gang ;) Na een tijdje de hele kamer te hebben gezien en even haar buikje vol te hebben gegeten aan de lekkere brokjes heeft ze haar plek gevonden in de krabpaal.
Toen ze lekker in slaap was gevallen hebben we nog even afscheid genomen en een mooie bloemetje ontvangen (dank je Anne!) en zijn we weer richting huis gereden. Ik ga Hazel echt missen maar weet zeker dat ze het heel goed gaat hebben bij Anne en haar gezin. En hopelijk kunnen we straks weer die lange reis gaan maken om Hazels babies te zien!

 

Hier nog een paar foto's die we daar nog heb gemaakt  =D

 

30-10-2011

Gisteren kregen de kittens weer bezoek deze is goed verlopen en nu zijn Milo en Toby ook besproken! Over 5 weken gaan ze verhuizen naar Leuven bij Nathalie en Niels!

Alleen Bobby en Jack zoeken nog een nieuwe baasje! Heb je interesse neem dan contact op!

16-10-2011

En ook Hope heeft een nieuwe baasje! Over een 6 tal weken gaat zij wonen bij Anne en Patrick van cattery Kenai. Als alles goed gaat mag zij straks ook mama worden. Wij zijn super blij hiermee en hopen dat ze uit gaat groeien zoals wij verwachten. Zij krijgt de mooie naam Hazel!
Jack, Toby, Milo en Bobby zijn nog opzoek naar een nieuwe baasje.

Gisteren zijn ze weer 7 weken oud geworden, de tijd vliegt! Vandaag weer wat foto's gemaakt van het 7-tal

Jack

Bobby


Toby

Milo

Wally/ Martin

Hope/ Hazel

Kyrara

9-10-2011

Wally heeft een nieuwe huisje! En wat voor een! Wij denken dat hij gruwelijk verwend gaat worden door Anastasia en Colin!
Op Hope zit nog een optie tot 15 oktober, dan komen haar misschien toekomstige baasjes kijken naar haar.
Toby, Milo, Jack en Bobby zijn nog wel opzoek naar een nieuwe baasje!

Hier dan wat foto's van afgelopen zaterdag. Ze worden al groot!

Toby & Milo

Kyara & Jack

Jack

Bobby

Milo

Toby

Kyara

Hope (en Jack)

Wally

3-10-2011

Het gaat zo ontzettend goed met de kittens! Ik ben deze keer echt best wel slordig met updates plaatsen, beloof dat ik nu trouw elke week tenminste een paar foto's zal plaatsen!
De ukkies eten heel erg goed en smikkelen van de Carnibest. Ander blikvoer hebben we van het weekend ook geprobeerd, maar daar hoefde ze niks van te weten dus gewoon weer een bord Canibest weggezet en het was zo op. Ben trots op ze!
Ze groeien ook heel goed soms wel 40 gram per dag!
Jack (Mr. Brave) heeft helaas een dipje gehad waardoor hij nu wel een heleboel gewicht in moet halen, maar hij is heerlijk speels en lijkt erg goed op te knappen!

En dan even wat anders. Wederom door slechte ervaringen over optie's op kittens te zetten hebben wij een paar aspirante kittenkopers mis gelopen. Gezien die ene kittenkoper dan perse die kitten wil en achteraf toch een kitten koopt bij een heel andere cattery en dan ook nog eens een heel andere kleur. Wij hebben dus nu besloten om geen optie's meer op de kittens te zetten. Als iemand wil komen kijken dan mag dat. De kittens zijn nu oud genoeg om bezoek te krijgen en iedereen is welkom. Op deze manier wordt niemand teleurgesteld. Alleen voor fokkers zetten wij een optie op een kitten. Dit gezien zij toch net iets langer de tijd nodig hebben om te zien hoe het kitten uitgroeit.
Ook willen wij nog eventjes duidelijk maken dat het echt niet de bedoeling is dat aspirante kittenkopers meerdere catterys op een dag bezoeken. Dit vanwegen het feit dat elke cattery verschillende bacteriën hebben. Helemaal als de ukkies zo klein zijn. Ze zijn dan zo vatbaar voor van alles. Wij snappen best als er een stukje gereden Moet worden en er toevallig 2 catterys in de buurt zijn, dat het dan makkelijk is om ze beide tegelijk te bezoeken. Maar geef dit dan ook door aan de catterys i.p.v. te zwijgen.

En nu foto's!!

17-9-2011

 NB: 20-9: helaas was ik vergeten deze bericht te plaatsten, niet erg handig! Maar bij deze alsnog!

Vandaag zijn de kleintjes van Noa 3 weken oud! De tijd vlieg voor dat we het weten kunnen we beginnen met afspenen.
De kleintjes doen het ontzettend goed, gewichtjes gaan redelijk al kunnen die beter, maar dat was met Noa's eerste nestje ook. Gezien ze toch steeds weer uit de doos probeerde te klimmen hebben we hun verblijf vandaag aangepast zodat ze meer ruimte hebben. Toen we hiermee bezig waren hebben we ze in een mand gezet en toen heb ik veel leuke plaatjes kunnen schieten! Hier komen ze dan!

Kyara
 

Hope

Toby

Wally

Bobby
 
Jack

Milo

 

31-8-2011

Met de klieintjes gaat het super goed! We willen ze dan ook hierbij graag voorstellen aan jullie!

BiGe's Mr. Brave - Crème


BiGe's Mr. Jelly - Crème


BiGe's Mr. Mischief - Lilac-wit

BiGe's Little Miss Stubborn - Blue-tortie

BiGe's Mr. Messy - Rood-wit

BiGe's Little Miss Lucky - choc-tortie

BiGe's Mr. Bump - crème-wit

29-8-2011

Op 27 augustus is Noa bevallen van maar liefst 7 kittens!! Gelukkig ging haar bevalling een stuk makkelijker af als die van Bowi. Ze heeft de klus erg snel geklaard en wat waren wij ontzettend bij dat het bij 7 bleef... pfff wat een boel zeg! Voor 7 ukkies hebben ze schiterende gewichten wij zijn echt super trots op Noa!

In de ochtend van 27 augustus zijn wij 1,5 uur weg geweest om even naar nieuwe tegels te gaan kijken voor onze nieuwe woning. Birgit's ouders wilden nog verder zoeken maar wij vonden het zo welletjes en dat we al lang genoeg van huis waren geweest. Zij hebben ons dus naar huis gebracht en zij hebben het zoektocht voortgezet. Toen wij thuis kwamen was alles nog rustig. Noa wou steeds bij Bowi en haar kittens gaan liggen dus hebben we haar gang laten gaan ze was immers al op dag 64 dus zouden Bowi's kittens bij haar willen drinken kon het weinig kwaad. Dit wilden ze echter niet want Noa was hun mama niet.
Ondertussen ben ik maar naar boven gegaan om de kattenbakken alvast schoon te maken en te stofzuigen. Ik wou net gaan beginnen aan de kattenbakken en toen riep Birgit naar boven "Georgie, volgens mij heeft Noa ween!" Ow.. ok, onverwachts gezien alles net nog zo rustig was. Ik dus naar beneden om alles klaar te zetten. Toen alles klaar was had Noa duidelijk persweeen en binnen 10 min had ze haar eerste kitten al gekregen! Zo dat was toch wel heel anders als de bevalling van Bowi!
Gezien Bowi erg heftig reageerde op Noa toen ze aan het bevallen was van de eerste kitten hebben we haar en haar kroost naar boven gebracht voor de rust. Dit vond ze gelukkig helemaal niet erg.
Noa en wij waren net klaar met kitten een toen ze weer weeen kreeg. Dit ging een snelle bevalling worden! Kitten 2 tot 4 volgden heel erg snel en toen had ze even rust, dachten we want nog geen half uur later volgde nr 5! Wij vonden het zo al heel goed. Noa was erg dik maar wij hoopten dat zij gewoon erg goed voor zichzelf had gezorgd. Echter voelde ik nog een massa in Noa's buik dus er kwam zeker nog een kitten aan.
En een half uur later kwam dan ook kitten nr. 6. Helaas bleef haar placenta achter hangen en moest ze afgenaveld worden gezien Noa voor het eerst tijdens de bevalling een beetje aan het stressen was. Ik heb haar dus los geknipt maar helaas te kort, gezien wij het bloeden niet konden stoppen is Birgit met haar  (en arterieklem, wat ben ik toch blij dat ik die toch had aangeschaft!!) als een gek naar de dierenarts gereden om een hechting te laten zetten. Gelukkig bleek het daar mee te vallen maar is er toch een hechting geplaatst voor de zekerheid. Toen Birgit bij de dierenarts was kreeg Noa weer weeen, ik dacht en hoopte dat het voor die laatste placenta was die nog moest komen! Maar nee toen diende kitten nr. 7 aan! En daarop gevolgd 2 placenta's, gelukkig!, snel even de placenta's weg gehaald want Noa had er al 3 opgegeten en wat bleek nou dat deze 2 placenta's aan elkaar vast zaten, kitten 6 & 7 zijn een tweeling! Het was een hele gekke gezicht om te zien maar het was voor mij wel een bevestiging dat ik goed had gedaan om het poesje los te knippen ook al ging het niet zoals gepland. er zat namelijk bijna 1 uur tussen kitten 6 en 7 dus had zij te lang moeten wachten en waarschijnlijk dus toch niet gehaald.
Ondertussen was Birgit weer terug met het 6e kitten en het kroost was compleet!

Katertje 1: 14:08, crème, 97 gram
Katertje 2: 14:24, crème, 101 gram
Katertje 3: 14:30, lilac-wit, 92 gram
Poesje 1: 14:44, blue-tortie, 92 gram
Katertje 4: 15:12, Rood-wit, 88 gram
Poesje 2: 15:46, choc-tortie, 84 gram
Katertje 5: 16:50, crème-wit, 88 gram

Hier de eerste foto! Noa ontzettend trots op haar nieuwe kroost!