Cattery BiGe 
   ~British Shorthair~

Click here to edit subtitle

"Nintendo" nest Noa & Nkechi

Op 16 maart 2010 is Noa bevallen van een prachtige 4-ling! De trotse vader is Ch.Union Jack's Nkechi hij woont bij cattery Nedercats

 NameKleur Geslacht Gewicht Status
 BiGe's Awesome Amy-RoseLilac-tortiePoes103gBesproken voor Linda & Marvin
 BiGe's Adorable Baby PeachCr�me-witPoes 102gBesproken voor Elly
 BiGe's Amusing Shy Guy Lilac-wit (ticked)Kater90gBesproken voor Linda & Marvin 
BiGe's Angelic Miss Bowser
Cr�me (ticked)Poes114gBlijft bij ons!

Beschikbaar: Het kitten zoekt nog een nieuw baasje.
Optie / eigen optie: Het kitten is nog niet definitief besproken, het kitten kan nog beschikbaar komen. Stuur gerust een mail voor meer informatie!
Besproken: Het kitten heeft een goudenmand gevonden, er is reeds een aanbetaling gedaan.

26 juni

Amy en Shy waren vandaag aan de buurt. Wij zaten erg tegen de autorit op gezien Shy normaal dit helemaal niet zo leuk vind. Gelukkig hebben wij ons zorgen gemaakt om niks want helemaal naar Amsterdam toe en misschien maar totaal iets van 5 min gehoord ;-)
Eenmaal aangekomen weren we hartelijk in ontvangst genomen. Amy en Shy hebben we eigenlijk meteen al los gelaten en ze zijn meteen alles gaat verkennen. Ook wederom zo dapper! Waar Amy ging volgde Shy en uiteraard ook anders om. Na een tijdje zijn we weer vertrokken. Deze volgende ochtend kregen we al een e-mail met hele mooie berichten en ook een aantal fotos, hier zijn ze dan!

 

18 juni

Peach hebben wij vanmorgen naar haar nieuwe baasje gebracht. Dit is allemaal erg goed gegaan in de auto vond ze het minder leuk maar gelukkig hoefde we niet zo heel erg ver te reizen. Eenmaal aangekomen hebben we eerst even alle papieren in order gemaakt en toen Peach los gelaten. Ze stapte heel dapper uit haar vervoersmand en ging meteen kennis maken met een van haar nieuwe vriendjes en heeft een rondje kamer gedaan. Na een rondje gedaan te hebben was het net alsof ze er altijd had gewoond! Zo dapper en echt nergens van onder de indruk hihi. Gezien alles zo goed ging zijn wij niet heel erg lang blijven plakken en hebben we Elly van haar nieuwe aanwinst laten genieten. Tot nu toe hebben we alleen maar goede berichtjes gekregen. Inmiddels is Peach vriendjes geworden met haar nieuwe huisgenootjes en is alles koek en ei! We mogen echt niet klagen over de stabiele karakter van Peach! Hier nog een paar foto?s die wij daar hebben gemaakt.

17 juni - 13,5 week alweer!

De tijd is gevlogen en binnenkort gaan onze eerste kittens ook eruit vliegen. Het is echt schandalig dat ik alweer zolang geen update heb gegeven. Vorige week woensdag hebben de kittens hun 2e enting en zijn wederom goedgekeurd door onze dierenarts.  Morgen is het een grote dag voor Shy want hij gaat gecastreerd worden! Erg spannend wel!

A.s. zaterdag vliegt Peach als eerste eruit zij gaat in Bergen op Zoom wonen zij gaat daar Duchess heten. Ik ga haar echt zo ontzettend missen maar ik weet zeker dat ze een super baasje krijgt. Peach is echt een dondersteen maar soms zo lief Elly en haar nieuwe vriendjes gaan hun handen en pootjes vol hebben aan deze madammetje.
25 juni gaan Amy en Shy verhuizen naar Amsterdam zij gaan Zelda en Link heten (wel grappig dat ze ook karakter namen krijgen uit een computer spel net zoals hier!) Ook deze 2 schatten gaan we ontzettend missen, Shy onze eerste kater hier in huis en wat een geweldig mannetje is dat zeg en Amy die heel lang de tijd nodig heeft gehad om aan ‘mensen’ te wennen die nu ook een ongelofelijke schat is geworden ze zoekt je nu echt op en slaapt geregeld bij ons op schoot.
En Bowi ja bowi blijft hier en heeft ook inmiddels al haar eigen pagina op de website gekregen over haar zal er vast geregeld wat te zien zijn op de website en hopelijk gaan we begin volgende jaar wat show’s met haar lopen, mits ze het leuk vind uiteraard.

De gewichtjes mogen we niet over klagen al zouden Amy en Peach wel wat meer spek mogen hebben hihi. De gewichten zijn, Amy 1490g, Peach 1450g, Shy 1840g en Bowi 1720g. Jaja jullie lezen het goed Shy is toch alsnog de zwaarste geworden van het stel. Ik denk dat hij zelfs nog de 2kg gaat halen voor dat ze verhuizen!

En dan hier de alle laatste ‘poseer’ foto’s van onze schatten. Wat zijn ze toch groot geworden en wat hebben we toch zo ontzettend veel van ze genoten en wat gaan we ze toch missen!


 

29 mei - beetje laat!

Nou ja een beetje laat eigenlijk veel te laat haha. We hebben het echt erg druk gehad de laatste tijd dus er zijn maar weinig updates geweest. Dus bij deze even snel! Alles gaat super goed met de kittens ze wegen nu allemaal tussen de 1100 en 1300 gram, met Bowi uiteraard nog altijd op kop ;-)
Op 19 mei hebben de ukkies hun eerste enting en chip gehad, dit is gelukkig allemaal heel erg goed gegaan! Gelukkig hebben ze nergens last van gehad al vonden ze het prikken niet fijn. De dierenarts was erg tevreden over hoe de kittens zich ontwikkelen en alles zag er super goed uit. Ook is Noa meegeweest voor haar jaarlijkse APK en alles is bij haar ook dik in order.

Hier nog een paar foto's van bij de dierenarts!

10 mei - bijna 8 weken

Morgen worden de kittens alweer 8 weken oud!

Helaas hebben wij te maken gehad met een kittenkoper die toch niet zo serieus was als wij eerst dachten, na heel veel tijd in deze persoon te hebben gestoken was dit toch weer een zware domper. Maar gelukkig hebben wij inmiddels een nieuwe baasje voor Amy en Shy en wat zijn wij blij om te vermelden dat zij samen gaan verhuizen wij weten zeker dat ze hier wel een goudenmand krijgen! Op Peach zit inmiddels ook een optie voor een collega van Birgit en dat zou natuurlijk heel erg leuk zijn als zij zo dichtbij zou blijven!

Ook de gewichtjes gaan goed Amy is vorige week een beetje ziekjes geweest, gelukkig maar een dag, maar die schade heeft ze alweer goed ingehaald!

Amy: 103 – 178 – 260 – 317 – 414 – 534 – 624 – 826 
Peach: 102 – 178 – 243 – 292 – 402 – 532 – 632 – 830  
Shy: 90 – 142 – 202 – 261 – 381 – 508 – 634 – 914
Bowi: 114 – 196 – 274 – 330 – 450 – 556 – 698 – 952

Nu even gewoon een paar foto’s van de afgelopen weken. Het is super leuk om de kittens steeds op foto te doen met poseer foto’s maar het ook wel eens leuk om echt te zien hoe de kittens hier bij ons leven.


Het verlichting is helemaal niet goed maar we hebben wel een groepsfoto!!!
30 april - 6 weken en 3 dagen =)

Een beetje laat deze keer! Maar we zitten wel nog in de 6e week. En wat ben ik toch stapel verlieft op het stel boeven!

Sinds vorige week vrijdag mogen de kittens een paar uurtjes los lopen in de woonkamer (dit is inmiddels al uitgebreid tot de hele dag ;-)). Hier genieten ze heel erg van! Als ze weer terug moeten in de ren dan maken ze het duidelijk dat ze hier eeeecht niet mee eens zijn. Gelukkig gaat dit meestal wel snel over en vallen ze in slaap.
We merken wel aan de gewichtjes dat ze meer beweging hebben. Hun lichaampjes moeten hier nog duidelijk aan werken. Ook heeft Noa niet zoveel melk meer dus bij haar drinken  ze ook maar weinig. Ze krijgen nu dus vaker wat lekkeren hapjes van ons. Ook zijn er al een aantal kittens die brokjes ook gewoon eten.

Morgen komt eindelijk het eerste kittenbezoek van hun misschien toekomstige blikopeners. Wij zijn erg benieuwd hoe dit gaat verlopen!

En dan de gewichtjes (deze zijn wel van dinsdag) Shy heeft eindelijk 2 van zijn zusjes ingehaald maar Bowi die haalt niemand in geloof ik hihi:

Amy: 103 – 178 – 260 – 317 – 414 – 534 – 624
Peach: 102 – 178 – 243 – 292 – 402 – 532 – 632 
Shy: 90 – 142 – 202 – 261 – 381 – 508 – 634
Bowi: 114 – 196 – 274 – 330 – 450 – 556 – 698

En dan nu de 6e week foto’s!

Amy:

Peach:

Shy:

Bowi:

20 april - 5 weekjes!

5 weken alweer! De ukkies doen het echt super! Ze zijn lief en leuk en schattig en de karakters worden ook steeds leuker.

Amy is heel ondernemend en speels oppakken vindt ze echt niet leuk en op schoot zitten vind ze nu nog een beetje spannend. Wel gaat ze gewoon gerust naast je schoot zitten om te kroelen er zit echt veel pit in het kleine meisje en ze is echt een tantetje. Ze lijkt op dat gebied precies op haar mama en ze doet de naam tortie eer!

Peach is lief, speels, druuuuk en echt het clowntje van het stel. Ze is de eerste die speelt en ze huppelt het hardste. Ze vindt het heerlijk om opschoot te zitten en na een paar minuutjes valt ze gerust inslaap om daar dan nog een uur, als het niet langer is, te blijven slapen.

Bowi is gewoon een dondersteen haha. Zij heeft het overal veel te druk voor. Zelfs eten was in de loop van vorige week niet interessant geweest en hebben we echt veel moeite moeten doen om haar weer aan het eten te krijgen. Beetje bij beetje kreeg ze toch weer de smaak te pakken en nu eet ze weer met de rest mee. Op schoot zitten vindt ze leuk maar heel kort daarna moet ze op onderzoek uit. Alles moet besnuffeld en bekeken worden. Bowi is ook de eerste die je gedag komt zeggen de andere wachten meestal haar reactie wel af.

En dan hebben we natuurlijk Shy een heerlijk lief verlegen (jaja hij doet zijn naam eer!) ventje hij vindt spontane geluidjes een beetje eng nog maar hij vindt kroelen echt helemaal het einde. Ook hij kan gerust een uur op schoot blijven liggen slapen. Deze kleine kereltje is niet zo heel klein meer en heeft niet veel in te halen bij zijn zusjes gelukkig vindt hij eten heeeeeeel erg lekker eerlijk waar die eet als een bouwvakker! Je zet hem als eerste neer en hij zit nog als laatste te eten hihi.

Al bijna een week gebruiken de kittens het kattenbakje redelijk goed en sinds een dag of 3 heb ik geen ongelukjes meer gevonden. Wel bleef Noa de poepjes van de kittens opruimen maar ook sinds vandaag heb ik een paar poepjes op de kattenbakje gevonden. Ben helemaal trots op ze =)

De gewichtjes dus tot zover:

Amy: 103 – 178 – 260 – 317 – 414 – 534
Peach: 102 – 178 – 243 – 292 – 402 – 532
Shy: 90 – 142 – 202 – 261 – 381 – 508
Bowi: 114 – 196 – 274 – 330 – 450 – 556

Over de gewichtjes mogen we echt niet klagen. Kan alleen maar blij zijn met onze eerste nestje want ze doen het echt zo goed en Noa is echt een hele lieve mama!

En dan nu de 5e week foto’s!


Bowi haar naam hebben wij iets aangepast =)

17 april - knutsel knutsel

De afgelopen paar dagen ben ik erg druk bezig geweest om iets te maken voor de kittens. Wij hadden al een ren gekocht maar deze was toch niet helemaal wat wij ervan verwacht hadden. Dusssss dan ga je knutselen en iets maken wat je wel leuk vindt!

Zo was het eerst...

En zo is het nu...

Zo kunnen wij de kittens beter zien en de kittens ons beter zien! Ook hebben ze zo wel iets meer ruimte. Ook kunnen we met deze afzetting een gedeelte van het woonkamer afzetten als ze meer ruimte mogen krijgen maar nog niet toe zijn aan het beneden verdieping.

En hier dan ook gewoon nog een paar leuke fotos!(beetje wazig maar wel leuk!)

13 april - 4 weekjes oud!

4 weken en ik blij het zeggen maar jee wat gaat de tijd hard! En eindelijk hebben we goede gewichtjes! We zijn vorige week begonnen met een papje en dat ging er goed in waardoor de gewichtjes wel wat beter ging toen hebben we nog een beetje natvoer door de papje heen gedaan en dat ging er ook goed in sinds zaterdag zijn we begonnen met carnibest te geven en dat vinden ze allemaal heerlijk!  
Zodra we nu naar beneden lopen komen de ukkie aangehuppeld en willen ze knuffelen. Dat doen we dan natuurlijk ook wel even haha.

We zijn niet helemaal blij met de ren die we nu hebben en we gaan dus vanavond even naar de bouwmarkt om spulletjes te halen, hopelijk is het mogen lekker weer en kan ik daar mee aan de slag gaan! En kunnen de ukkies dan beter de wereld in gaan kijken en meer mee krijgen van hoe het allemaal gaat.

De gewichtjes dus tot zover:

Amy: 103 – 178 – 260 – 317 – 414
Peach: 102 – 178 – 243 – 292 – 402
Shy: 90 – 142 – 202 – 261 – 381
Bowi: 114 – 196 – 274 – 330 – 450

Shy en Amy zijn echt beste maatjes die doen echt alles samen! Eten samen, slapen samen, spelen samen enz. Amy is erg gehecht aan haar vriendje en vindt het een beetje eng als Shy er niet bij is zodra hij er ook is vindt ze het prima, echt een tortie hoor hihi. Amy’s crème vlekjes worden nu ook echt beter zichtbaar en dat is toch zo leuk om te zien!
Peach en Bowi zijn ook overal samen te vinden is echt kleur bij kleur bij deze 4-ling =)

De 4e weeks foto’s zijn wat beter gelukt nu de ukkies het allemaal wat minder eng vinden is het ook makkelijker om iets met ze te doen =)
 

6 april - 3 weken oud!

3 weken alweer! Wat gaat de tijd toch hard zeg. De afgelopen week zijn de gewichtjes niet zo geweldig geweest dus zijn we begonnen met een flesje geven 2 maal per dag. De ene vond het leuker/lekkerder  dan de andere maar ze hebben toch wat binnen gekregen!  Ze beginnen knuffelen ook steeds leuker te worden en zijn zeer bewegelijk! We merken ook dat er een paar kittens zijn die op je stem reageren en meteen komen kijken als ze je horen. Bowi is een van deze zij is een hele leuke poesje aan het worden.

De gewichtjes dus tot zover:

Amy: 103 – 178 – 260 – 317
Peach: 102 – 178 – 243 – 292
Shy: 90 – 142 – 202 – 261
Bowi: 114 – 196 – 274 – 330

Met Noa gaat het ook goed ze vindt haar kindjes helemaal geweldig en is erg bezorgd om ze. Als ze teveel piepen rent ze er meteen naartoe om te kijken wat er toch allemaal aan de hand is.  Een lieve schat is ze wel hoor, kittenmelk uit een schaaltje vindt ze niet lekker maar als we de kittenmelk in een spuitje met een speentje doen (net zoals bij de kittens dus) kan het niet snel genoeg gaan hahaha.

En dan hier de 3e week foto’s! Zoals vorige week gezegd deze keer een andere aanpak… En jawel de kittens hebben hun eerste papje gekregen en daar moest natuurlijk wel foto’s van gemaakt worden! 

Amy hoefde niks van die pap te weten dus haar hebben we gewoon lekker met rust gelaten. Gezien er maar weinig gelukt zijn van de pap foto's hier ook 2 foto's van onze modelletje!


Peach stormde echter meteen op de bordje af en heeft heerlijk gesmikkeld van het papje.

Shy was wat terughoudend maar met een beetje aanmoedigen heeft hij ook nog wat papje opgegeten en dan voornamelijk van de randje van het schoteltje. Van hem ook maar weinig gelukte foto's dus heb ik er nog 2 toegevoegd van het flessen.


En Bowi was gewoon ontzettend schattig, zij zat steeds van de randje van het schoteltje te eten en pakte daarna mijn vinger dus daar heb ik maar steeds pap opgedaan en daar heeft ze van gesmikkeld!  

30 maart -  2 weken oud!

2 weken oud en wat worden ze toch leuk! De afgelopen week is weer zeer goed gegaan alle gewichtjes zijn verdubbeld en alle oogjes zijn open gegaan. Shy was met beide van deze acties 2 dagen later dan zijn zusjes maar hij komt er wel!

Als wij de werpkist verschonen leggen wij de kittens in een mandje en Noa zit er meestal naast te kijken wat we allemaal aan het doen zijn. Gisteren ging Noa alleen al eerst in deze mandje liggen en hebben we haar kindjes erbij gelegd erg krap maar ook wel erg gezellig en ze hebben tot ?s avonds laat erin gelegen. Dit leverde een hele boel leuke foto?s op:

De gewichtjes gaan met pieken en dalen maar ze komen steeds aan alleen nu door dat de kittens wat actiever zijn merk je wel dat ze een dipje in de gewichtjes krijgen

De stand dus tot zover:

Amy: 103 ? 178 ? 260
Peach: 102 ? 178 ? 243
Shy: 90 ? 142 ? 202
Bowi: 114 ? 196 ? 274

En dan hier de 2e week foto?s! Helaas hadden ze er wederom geen zin in en Noa vond het wederom niks? Volgende week dus een andere aanpak!

Amy

Peach

Shy

Bowi

25 maart - luie kittens

Woorden zijn bij deze overbodig....

23 maart - 1 week oud!

En voor je het weet zijn ze alweer een week oud! Wat is de laatste week een week van up’s en downs geweest. Zorgen en genieten wat vraagt dit toch emotioneel veel van je!

Eerste denk je 3 katers en een poesje te hebben toen waren het 2 katertjes 2 poesjes, heel mooi verdeeld maar nu blijken we maar liefst 3 poesjes en 1 katertje te zijn! Bowser (crème) heet nu voorlopig Miss Bowser met als roepnaam Bowi. Welke verassingen gaan er nu weer komen? Hahaha.

Noa doet het echt allemaal zo goed en we hebben hele tevreden kittens!

De gewichtjes hebben even op zich laten wachten maar sinds zaterdag werkt Noa’s melkbar optimaal en komen de kittens gemiddeld 10-14 gram per dag aan, mogen we zeker niet over klagen!

De gewichtjes zijn:

Amy: 103 --> 178
Peach: 102 --> 178
Shy: 90 --> 142
Bowi: 114 --> 196

En dan natuurlijk ook de foto’s! Deze actie vond Noa niet zo geslaagd en ik heb dus nog nooit eerder zo snel foto’s gemaakt hihihi.

Amy, een hele lieve poesje die mijn hart heeft gestolen *zucht*

Shy, een heerlijk verlegen lieve ventje. Doet zijn naam dus eer.

Peach, mijn droom poesje! Super koppig met een schitterende kleurverdeling.

Bowi, onze verassing een heerlijke dikkie dik met een super kopje echt een tante en super eigenwijs zij wou dus niet op de foto hihihi.

18 maart - en wij stellen voor....

We zijn eruit m.b.t. de namen en wij stellen jullie dus hierbij voor aan...


BiGe's Awesome Amy-Rose - Lilac-creme poesje - roepnaam Amy

 
BiGe's Adorable Baby Peach - creme-wit poesje - roepnaam Peach


BiGe's Amusing Shy Guy - lilac-wit katertje - roepnaam Shy


BiGe's Almighty Bowser - creme katertje - roepnaam Bowser

17 maart - geslachtjes

Wat kan je je soms vergissen zeg, het lilac katertje blijkt een poesje te zijn en zal dus lilac-creme worden! Helemaal leuk!!

Hierdoor laten de namen alleen eventjes op zich wachten...

En weer een aantal foto's16 maart - de bevalling

Alles zag er rustig uit, dus ben ik gaan stofzuigen en dweilen met de gedachte van als het hier allemaal weer schoon is dan zal ze wel gaan beginnen haha.

Om 11:14 belde Birgit mij om te vragen of alles goed was en ik vertelde dat ik net klaar was en dat alles nog rustig was. Tegelijk ging Noa naar de kattenbak dus heb ik opgehangen en ben ik boven gaan kijken. Om 11:50 heeft ze haar slijmprop verloren. Toen Birgit even terug gebeld om te vertellen over de nieuwe ontwikkeling maar ook verteld dat ze wel op werk mocht blijven want verder was ze rustig en als ik een wee zou zien dan bel ik wel. Vijftien min later kwam de eerste wee hahaha. Birgit weer gebeld van kom maar naar huis ze is begonnen!

Om 12:25 kreeg ze de eerste persweeën.  Ik heb gauw alles wat ik nodig had bij elkaar gepakt en ben me in gaan bouwen rond de salontafel. Noa lag steeds op het tapijtje maar dat vond ik geen succes dus heb ik nog een dikke kleedje met een onderlegger met moeite onder haar gelegd. Noa was vrij rustig. Om 12:38 kon ik een stukje placenta zien die uit haar vulva kwam en Noa begon wat meer onrustig te worden. Ik bleef haar aaien en toespreken. Dit bleek ze wel te waarderen. Birgit had ik gebeld en ze was onderweg. Heb gezegd dat ze voorzichtig aan moest doen maar wel een beetje moest opschieten want de eerste was al onderweg!

12:45 uur was Birgit net thuis en Noa begon flink te persen. Met moeite kon ik bij Noa komen en heb ik dus de saloontafel opzij geschoven. Geen goed idee want een van de poten brak af en hij is van glas!! Gelukkig stond Birgit erbij en kon ze meteen ingrijpen, pfff wat een opluchting! Door dit hele gebeuren ook nog Noa in de gaten houden en toen  zag ik pootjes en wist dat het wel moeilijk zou kunnen zijn voor Noa want het was duidelijk een stuit liggen maar niks was minder waar, Noa heeft het echt super goed gedaan en om 12:52 uur heeft ze leven geschonken aan een mooie lilac katertje van 103g. Helaas schrok Noa van deze ervaring en is ze de kraamdoos uitgesprongen zonder naar het kleintje om te kijken. Ineens gaat je instinct werken en je heb zoveel ingelezen en gehoord maar dat vergeet je allemaal ter plekke en doet wat jij denkt goed te zijn. Noa was de krabton ingevlucht  en Birgit was bij haar gaan kijken en ik zat met het kleintje. Ik heb het vliesje gebroken en een handdoekje gepakt en flink gewreven totdat ik zag dat hij goed aan het ademen was. Hij was gaan piepen maar Noa snapte het nog niet. Ik hield de kitten voor haar neus en ze likte hem meteen af. Ik heb hem weer terug in de kraamdoos gelegd met de hoop dat Noa er meteen naar toe zou lopen.  Helaas was dit niet zo. Ik dacht de hele tijd: dit ga je me nu niet flikken Noa! Met goede moed heb ik haar met veel moeite uit de krabton gekregen en haar bij haar kindje gelegd. Ze keek me aan en begon meteen het kitten te wassen. Ze snapte het! Ze vond het allemaal wat moeilijk maar heeft snel haar draai gevonden.

13:10 uur de rust was weer terug. Of toch niet Noa kreeg weer weeën! En toen ging het echt heel snel. Om 13:14 uur en dus voor we het wisten, lag er namelijk al een kitten! Noa wist meteen wat ze moest doen en heeft zelf het vliesje gebroken en het kitten goed op gang gebracht. Deze kitten is een crème-wit poesje (denk ik!) van 102 gram. Noa liet het afnavelen aan mij over en is verder het kittentje gaan verzorgen.  Toen heeft de placenta met veel plezier opgegeten en hebben we het lilac katertje er weer bij gelegd. Het crème-witje had meteen al in de gaten waarvoor de tepels dienden en het lilac katertje heeft snel haar goede voorbeeld gevolgd.

Wij hebben eventjes de tijd genomen om even wat te drinken en de trotse mama even bij te laten komen met lekkere hapjes.

Om 13:45 uur kreeg Noa weer een wee en hebben we de 2 andere ukkies even apart gelegd in een doosje met de snugglesafe. Het was even piepen maar ze kwamen snel tot rust. Met deze kitten had Noa wat meer moeite en heeft wat zitten grommen en blazen. Met lieve woordjes en mijn handen gegeven als steun om af te zetten heeft ze om 14:06 uur leven geschonken aan een lilac-witte kater van 90 gram. De placenta liet deze keer even op zich wachten en dat vond Noa niet zo fijn. Het kittentje moest alleen wel eventjes uit gezogen worden, want hij had een paar belletjes geblazen. Noa vond het niet zo leuk maar liet het wel toe. Daarna heeft ze ook nog de placenta opgegeten. Noa deed het echt super! En de bevalling is eigenlijk heel vlot gegaan. En wij zijn zo trots op haar!

Weer even rust, zou ze klaar zijn? Nee er zat nog heel veel beweging in haar buik er zat zeker nog iets in! Lekkere hapjes gegeven en daar was ze heel blij mee. Om 14:25 kreeg Noa weer weeën en deze keer had ze het zichtbaar moeilijker. De andere kittens zijn er deze keer bijgebleven en dat vond ze heel fijn want tussen de weeën door heeft ze nog hun zitten verzorgen. Om 14:42 kreeg Noa nog een kitten een hele dikke crème kater (poes?) van maar liefst 114 gram! Het duurde deze keer mij te lang voordat ze het vliesje ging breken dus heb ik eventjes meegeholpen. Toen heeft Noa het kitten weer goed droog gemaakt. Echter had ze wederom nog veel moeite met de placenta hier heeft ze flink pijn van gehad en kreeg deze er niet uit. Bij de volgende wee heb ik heel voorzichtig meegetrokken en het was echt een flinke placenta! Deze heeft ze van ons niet op mogen eten en na dat ik de kitten heb afgenaveld heb ik deze meteen weggehaald. Ook hebben we meteen een nieuwe onderlegger in de doos gedaan, Noa was hier niet zo blij mee maar anders zaten ze nat en dat is natuurlijk niet goed.

Wachtend op nog weeën kwam we niks meer, het kroost was compleet. Al met al een beetje stress maar het is goed gegaan en Noa is een super mama!

En tenslotte een foto!