Cattery BiGe 
   ~British Shorthair~

Click here to edit subtitle

Interesse...

Als je interesse heb in een van onze kittens is het misschien leuk om het onderstaande te lezen over onze doelen en werkwijze.

Bij ons staat gezondheid en karakter voorop. Uiteraard telt het uiterlijk van het Brit ook mee, wij willen streven naar mooie bolle Britten met een mooie vachtstructuur en grote ogen.

Wij staan erop dat beide ouderdieren getest worden op HCM (hypertrofische cardiomyopathie), PKD (Polycystic Kidney Disease), FeLV (Virale Kattenleukemie) en FIV (Kattenaids). Wij fokken alleen met negatief geteste poezen (en katers!). Ondanks dat wij heel veel zorg nemen om met gezonde dieren te fokken geeft dit geen garantie dat de dieren niet ziek kunnen worden. 

Onze kittens groeien op in huiselijke kring met onze andere poezen erbij.
Ze mogen met 14/15 weken naar hun nieuwe baasje toe. Ze zijn dan 2x ingeent (10 en 13 weken), gechipt, parasieten vrij en nagekeken door onze dierenarts. Tevens krijgen ze een stamboom van Mundikat, EU dierenpaspoort, kittencontract en een royale kittenpakket mee.

Gezien niet alle kittens geschikt zijn voor de fok verkopen wij maar selectief aan fokkers die hetzelfde werk/denkwijze hebben als wij indien je interesse heb in een kitten voor de fok gelieve dit meteen aan te geven.

Graag zien wij dat onze kittens een warm en liefdevol mandje krijgen. Aangezien onze kittens in een grote gezellige katten gezin opgroeien en er altijd iemand thuis is zijn wij heel selectief met het laten verhuizen van kittens die alleen komen te zitten zonder soortgenootje. Gezinnen waarbij er nooit niemand thuis is komen hier dus helaas ook niet voor in aanmerking. Gezinnen die 2 kittens willen of al reeds katten hebben genieten de voorkeur.

Onze kittens mogen niet los buitenlopen, wegens de vele gevaren, een afgesloten tuin/balkon of ren is uiteraard een leuke oplossing maar zeker geen must. 

Wij vinden het erg leuk als het nieuwe "personeel" een aantal keren langs komt om het kitten te bekijken. Dit kan vanaf dat het kitten een leeftijd van 4/5 weken heeft bereikt. Kittens worden niet via de e-mail verkocht wij willen graag eerst kennis maken met evt kittenkopers wij behouden altijd de recht om een kitten te weigeren.

Wij stellen het op prijs als we naar de verhuizing van het kitten dat er nog af en toe contact gehouden wordt.


Wij werken niet met een wachtlijst. 


Als je interesse heb in een kitten of meer informatie wilt stuur ons even een e-mail! Gezien wij veel problemen hebben gehad met onze telefoon nr hebben wij een nieuwe aan moeten vragen om deze reden komt het niet meer online te staan. Indien je liever met ons belt (wat ook onze voorkeur geniet) graag eventjes een e-mail sturen met jouw telefoon nummer en zullen wij contact opnemen.