Cattery BiGe 
   ~British Shorthair~

Click here to edit subtitle

"Harry Potter" nest Bowi & Caruso

Op 25 augustus 2011 is Bowi bevallen van een prachtige 5-ling! De trotse vader is Caruso in Concert hij woont bij cattery de Preston!  

 Name Kleur Geslacht Gewicht Status
 BiGe's Neville Longbottom Crème Kater 124 gram Doodgeboren
 BiGe's Ron Weasley (Garfield) Rood (ticked) Kater 121 gram Besproken voor Patricia en Richard
 BiGe's Harry Potter (Chucky) Crème Kater 123 gram Besproken voor Janny, Junior & Djonah
 BiGe's Sirius Black (Ali) Crème (ticked) Kater 98 gram Blijft bij ons!
 BiGe's Albus Dumbledore Rood Kater 92 gram Doodgeboren

Beschikbaar: Het kitten zoekt nog een nieuw baasje.
Optie / eigen optie: Het kitten is nog niet definitief besproken, het kitten kan nog beschikbaar komen. Stuur gerust een mail voor meer informatie!
Besproken: Het kitten heeft een goudenmand gevonden, er is reeds een aanbetaling gedaan.

16-12-2011

Garfield is inmiddels ook alweer iets langer als een week geleden verhuisd samen met Kyara van Noa's nest. Alles is heel goed gegaan en ze worden heerlijk verwend door Patricia en Richard!

Hier een foto

Het is weer heel stil in huis... gelukkig hebben we Ali nog wel!!

28-11-2011

Jeetje de laatste update was wel erg lang geleden.... En nu is de eerste ukkie alweer verhuised...
Gezien Chucky niet gecastreerd werd hebben we besloten, gezien het zoveel kittens zijn, dat hij ook wel een weekje eerder mocht verhuizen. En zaterdag was het dus zover  =( Hij is in Amsterdam gaan wonen bij een heel leuk gezin die nog een andere Britje hebben van net 19 weken genaamd Blue. Chucky, nu genaamd Muffin, ging meteen zijn carrier uit om de boel te ontdekken. Helemaal niks bang, zoals we van hem wel verwacht hadden  =D Blue vond Chucky reuze interessant en volgde hem constant achter na. Geen een keer gebrom of geblaas dus dat ging goed! Tot het moment dat Blue dacht die ga ik bespringen  :shock: Dat ging iets te heftig aantoe en Chucky vond dat dus niet zo geslaagd. Ik kon er niet uithalen als het nou spelen was of niet, van Blue zijn kant geen platte oren en ook weeral geen gebrom of geblaas naar Chucky toe. Alleen Chucky ging dus wel grommen naar Blue toen hij iets te hardhandig werd, jeetje was ging hij tekeer! Wij zijn een paar uur gebleven maar toch weer verder gegaan naar een tijdje (ook gezien ik gewoon beroerd was, en nog ben, doordat ik iets verkeerds heb gegeten de avond ervoor!). Ik maakte me toch wel een beetje zorgen Chucky die normaal zich nergens van aantrekt was toch behoorlijk onder de indruk van Blue! Ik zat me al zorgen te maken dat ik later die avond te horen zou krijgen dat het helemaal niet goed ging en dat Chucky de bank niet onderuit kwam of zo, mijn arme kind  =( Afijn, alles is goed gekomen, kijk maar na de foto's!

Voor de verhuis, het laatste groep foto van de 3 knappe kerels! Chucky zit links ;-)
Kennismaking tussen Blue en Muffin!

En dan een foto die ik ontving die avond nog van Muffin en Blue samen, wat een opluchting toen ik het zag!! Dat gaat helemaal goedkomen =)

Lieve Chucky, het gaat je goed! We gaan je praatjes en je geweldige aanwezigheid missen! Dikke knuffel xx

13-10-2011

Vandaag zijn de jongens alweer 7 weken oud! We zitten op de helft en de tijd gaat veel te snel. Gelukkig gaat het wel ontzettend goed met de jongens. Ze zijn heerlijk druk, speels en lief!

Vandaag een poging gedaan tot groeps foto en deze is wel redelijk gelukt ;-)


Garfield

Chucky

Ali

9-10-2011

Gisteren hebben wij hele leuke kitten bezoek gehad! Het was even spannend voor wie ze zouden gaan maar uiteindelijk hebben ze voor Chucky gekozen! Super leuk! Clucky gaat samen wonen met een blauwe vriendje van een andere cattery in Amsterdam! Gezien Ali hier blijft wonen betekend het dat alle kittens van Bowi voorzien zijn van een nieuwe baasje. Wel hebben we nog kittens beschikbaar van Noa!

Zaterdag hebben we leuke foto's kunnen maken dus bij deze!

Garfield

Chucky

Ali- die het te druk had voor de foto!


 

  

3-10-2011

Ook met de ukkies van Bowi gaat het super! Al ja ukkies, ze zijn toch erg goed op gewicht voor hun leeftijd, Garfield woog zelfs gisteren over de 700 gram!
Met Ali gaat het ook goed, hij heeft duidelijk last van zijn rechter oogje en helaas zal hij daar waarschijnlijk aan geopereerd moeten worden. Het is nu zogoed als zeker dat hij bij ons zal blijven wonen gewoon als gezellige bankhanger tussen de dames =)
Wat ons wel opvalt is dat toch heel veel mensen voor Ali vallen, hij is ook echt de aller liefste kitten die wij tot nu toe hebben gehad. Echt een heerlijke ventje!
Garfield en Chucky zijn echt een stel deugnieten. We genieten van ze!15-09-2011

Vandaag zijn de jongens van Bowi 3 weken oud! Wat gaat de tijd toch snel. Een update was dan ook zeker weer aan de orde!

Ohohoh wat zijn ze toch lief! Ik vond de jongens van Yoshi lief maar deze wow! Al vanaf het begin vinden ze alles leuk. Oppakken, lekker kroelen. Met 8 dagen hoorde wij eentje voor het eerst spinnen. Echt zo ontzettend gaaf!

Wij hebben ons best wel even zorgen gemaakt om Ali, die geboren is met zijn ogen open. Hij bleef erg achter in zijn ontwikkeling in vergelijking met zijn broertjes. Ook had hij erg veel last van zijn oogjes. Zijn wimpers groeien namelijk naar binnen bij zijn rechteroog wat voor een zweertje zorgde. Echt akelig om te zien. Gelukkig is dit met een week zalven zowat voorbij gegaan. Hij heeft nu nog een lichte waas over zijn oog, maar verder valt het mee en is het zweertje minimaal.

Ali ziet er speciaal uit, hij is duidelijk anders als zijn broertjes. Echt ontzettend jammer, maar zijn karakter maakt alles goed. Hij is zo’n lieve jongen. Als alles goed gaat en wij uiteindelijk afscheid van hem kunnen nemen, wat wij denken van niet vandaar dat hij nu ook niet als beschikbaar staat, zoeken wij voor hem een heeeeel speciaal huisje waar hij samen mag verhuizen met een van zijn nestgenootjes.

Wij zijn al erg blij dat hij de 3 weken heeft gehaald want wat zijn wij bang geweest dat hij het niet zou halen. Er kan nog van alles gebeuren en dat houden we zeker in ons achterhoofd.

Garfield en Chucky doen het echt zo ontzettend goed, ze zijn ook zo ontzettend lief en wij zijn ook erg blij hoe zij eruit zien. Garfield helemaal wat een heerlijk bol kereltje is dat.

Nou genoeg geklets, tijd voor foto's!

BiGe's Ron Weasley (Garfield)


BiGe's Harry Potter (Chucky)

 BiGe's Sirius Black (Ali)

31-08-2011

Bij deze stellen wij met trots voor de zoontjes van Bowi!

BiGe's Ron Weasley - Rood (ticked)


BiGe's Harry Potter - crème


BiGe's Sirius Black - crème

29-08-2011

Op 25 augustus is Bowi de trotes mama geworden van 5 katertjes! Helaas ging het bevalling niet volgens de boekje en had zij een hele zware tijd. Het eerste katertje die geboren is zat vast en die kreeg ze met geen mogelijkheid eruit, ook niet met hulp... Toen wij net hadden afgesproken met de dierenarts om langs te komen voor een keizersnede floepte het kitten er toch nog uit. Helaas heeft hij het niet gehaald, het heeft voor hem te lang geduurd... Daarna volgde er 3 levende katers met hele mooie gewichten. Ook dit ging niet zonder slag of stoot en Bowi heeft het heel moeilijk gehad. Het 4e katertje werd met zijn ogen open geboren en dat was toch wel een heel gek gezicht. Hij wordt nu een aantal keren per dag gezalfd en hij doet het ontzettend goed. Helaas was ook het 5e en laatste katertje doodgeboren, voor hem heeft het ook te lang geduurd en kwam hij levenloos te wereld. Uiteraard nog een hele poos geprobeerd hem te laten ademen maar niks mocht baten.
Zodra het laatste kitten geboren was ontpopte Bowi zich tot een super mama! Ze is ontzettend goed voor haar kittens!

Katertje 1: 01:15, crème, 124 gram  - doodgeboren
Katertje 2: 01:40, rood (ticked), 121 gram
Katertje 3: 02:03, crème, 123 gram
Katertje 4: 02:20, crème, 98 gram
Katertje 5: 4:00, rood, 92 gram – doodgeboren

De eerste foto... helemaal uitgeput maar tevreden met haar 3 kindjes.