Cattery BiGe 
   ~British Shorthair~

Click here to edit subtitle

BiGe's Sirius Black

Roepnaam: Ali
Geboren: 25-08-2011 te Baarle-Nassau
Ras & Kleur: Brits Korthaar, crème (ticked)
Vader: Caruso in Concert
Moeder: BiGe's Angelic Miss Bowser

Ali, ons ontzettend bijzonder kereltje. Geboren op 25 augustus.

Bowi die een hele moeilijke bevalling had, eerste kitten doodgeboren, 2e en 3e kitten kwamen met heel veel moeite en toen kwam Ali, en wat was dat schrikken! Ali is namelijk geboren met zijn ogen open en dat is even schrikken als je dat helemaal niet verwacht! Vanaf dag één 4-5 keer per dag moeten pesten om zijn oogjes te zalven en vanaf het begin al zo lief! Hij liet het gewoon met gemak toe en stribbelde nooit tegen. Toen hij net zo'n 2 weken oud was bleek het niet zo goed te gaan met zijn oogjes en had hij een flinke beschadiging aan zijn hoornvlies doordat zijn wimpers naar binnen groeien.
Zo zielig om zo'n ukkie naar de dierenarts te brengen toen hij 2 weken oud was, maar het moest. Schreeuwen dat hij deed! Eenmaal bij de dierenarts aangekomen heeft Georgina hem in haar bh gestopt en toen was hij eindelijk stil. 
Weer kregen we een zalf mee en daar gingen we weer…
Ook merkte we een behoorlijk verschil tussen zijn ontwikkeling en die van zijn broers. Hij was overal als laatste bij. Hij kwam ook het minste aan en het leek alsof er een week of zo leeftijdverschil was. Toen hij een week of 3 was had hij heel veel moeite met zijn hoofd omhoog houden. Wij waren erg bang voor een waterhoofd, maar dit bleek gelukkig niet zo te zijn. Wel had hij een rare kopvorm wat puntiger dan normaal en een erg hoog voorhoofd. Steeds als er weer een week voorbij ging waren we blij! Met zijn oogjes ging het ondertussen erg goed ze hoefde niet meer gezalfd te worden. Alleen moesten we wel eens in de zoveel tijd zijn wimpers knippen.
Verder ging hij zich toch beter ontwikkelen en ging hij al vrij snel meedoen met zijn broertjes. Wat een opluchting!

Iedereen die op bezoek kwam bij ons, werd verliefd op het speciale ventje. Maar ja wij konden uiteraard geen afscheid meer van hem nemen en hij is hier blijven wonen. Eindelijk een kater tussen al die poezen ;)

Ali is een heerlijk, lief en vrolijk maar ontzettend lomp en luie kitten =) Wij zouden hem voor geen goud willen missen en hopen dat hij nog heel lang bij ons mag zijn.

Uiteraard wordt Ali niet gebruikt voor de fok en is hij op 16-03-2012 gecastreerd.